Lozova Zolta Rakija, 0,70cl, 40% volym Alc.

 

 

 

 

Välkommen Till DEFILIPER-International.

Family Wine Traditional

Since 1990


Säljstart 2020-april-06


: : Lozova Zolta (Yellow) Rakija : :

Artikel  Nr: 1302

 

 PRODUCENT

 TIKVES Winery 

 

 LAND

 Makedonien - Tikves region

 

 DRUVSORTER:

Noga otvalda druvor från sina egna vingårdar.


FÖRSLUTNING:

Skruvkapsyl med dosering

 

 FÖRPAKNING

 6 x 70cl

 

 PRIS INK. MOMS

 379,20 kr

 

 PRIS INK. MOMS

 474,00 kr

 

 VOLYM ALKOHOL

 Alkoholhalt 40%  vol.Alc

Vad är RAKIJA:

Rakija är en spritprodukt som kommer från Makedonien och övriga länder på Balkan framställt genom destillering av pressade druvrester eller vinrester.

 

I Makedonien finns två sorters Rakija; Komova och Lozova Rakija!

Vad är skylanden mellan Komova rakija och Lozova rakija?

  • Komova rakija är sprit destillat gjort av Färskvin som ofta dricks på vinterhalvåret i Makedonien och de flesta Balkanländer. Eftersom Färskvinet aldrig har tillsatser som t.ex sulfiter så håller den inte länge. Därför destilleras den ofta på våren. Resterna av Färskvinet som har legat (lagrats) i ekfat under vinterhalvåret heter KOMINA, därifrån kommer namnet Komova rakija!
  • Lozova rakija är i princip samma sprit destillat fast destillerad direkt efter att vindrufssaften har gäst till vin. Den lagras inte utan destilleras direkt efter jäsning. Loza betyder Vinranka, därifrån kommer namnet Lozova rakija!

Många av våra gamla som jobbat med vinodlingar i vinbranschen anser att Komiova rakija har en mycket bättre balans och kvalitet, därför kan ofta bli lite dyrare i pris. Jag själv tycker att det är upp till varje konsument att bemöta smaken med sin egen upplevelse.


Tikves Vineri.

Genom århundradena har vi lärt oss att omsorgsfullt odla vinrankor ... Vi separerar druvorna noggrant och skapar en perfekt bas för att få den berömda druvkonjakten i Tikvesregionen ...

 

Alltid uppskattad och önskad överallt, välskött och vårdad under lång tid under speciella förhållanden, rekommenderar vi det som Makedoniens mest berömda aperitif.


Passar:

Till alla soretrs grön salader eller den nationela Makedoniens salad Taratur! Den är gjort av skallad eller hakad gurka blandat med Jogurt, olivolja vitlös och lite salt. 


Serveras: Kyld.... Na Zdravje!

 


 

: : Lozova Zolta Rakija : :

 : : 70cl, 40% volym Alc. : : 


Defiliper © Copyright 2020
Kontakt: info@defiliper.se

Telefon: 040-496567


Senast  Uppdaterat
2020-03-01  11:10h