Om Defiliper

 

 

 

 

Välkommen Till DEFILIPER-International.

Family Wine Traditional

Since 1990

Om Defiliper

 

DEFILIPER-International är ett helägt familjeföretag som grundades år 1999 och bygger på en mångårig erfarenhet av branschen inom familjen.

 

Eftersom vi själva har rötter i Makedonien som har en lång och urgammal antik vintradition och vår familj där har jobbat med vindruvsodlingar och vinproduktion sedan början av 1900 talet, då är det naturligt att det är den branschen vi kan jobba professionellt med.

 

Vill ni ta del av en urgammal antik vintradition är ni välkomna att kontakta oss, vi vill mer än gärna dela med Er av vår tradition och vi kommer att känna oss smickrade att samarbeta med folk som är intresserade av vintradition och framförallt viner.

Om Producenten  Château des Coccinelle

 


Château des Coccinelles grundades 1928 av Gabriel Fabre, i denna region övergjuta med historia, mellan Nîmes och Avignon, i området Côtes du Rhône. Sedan dess växte Fabre-familjen med vinstockar i Domazan. I slutet av 1970-talet tog René Fabre, Gabriels son, över förvaltningen av boendet. Extremt oroad över att skydda naturen och ta itu med miljöproblem, trots att ekologin bara var i sin tidiga fas, hade René Fabre företräde framför tradition i stället för överdriven produktion.

 

Tillsammans med ett antal andra odlare som också hade bestämt sig för att ta ödet i egna händer och vägrade att låta bli influerade av dem som stod för vinbehandlingar, satte de ned sina åtaganden i en specifikationslista i samarbete med föreningen Nature & Progrès'!

 

Organiska odlingsmetoder började bara ta fart. Mycket av en minoritet, pionjärer av dessa tekniker föredrog att göra sin egen Bordeaux-blandning (Bouillie bordelaise); De undvikde kemiska och syntetiska produkter genom att använda organiska och mineraliska behandlingar som respekterar naturens egen takt ...

 

Assisterad av hans söner Raymond och Paul-Henri, René Fabre ägnade sig gradvis all sin tid till sina vinrankor, medan hans fru, Marie-Claire, handlade om att göra sina viner. År 1982 gav de namnet på deras ekologiska produktion, "Le Domaine des coccinelles".

 

Dessa dagar är hela familjen fortfarande lojal mot denna princip om respekt för naturen, lika mycket av sunt förnuft som för personlig filosofi. De 37 hektar vinstockarna odlas nu enligt reglerna för ekologiskt jordbruk. Vinerna är certifierade "Qualité France SA" och Ecocert garanterar indikationen "AB" (ekologisk jordbruk) genom att regelbundet övervaka produktionen.

 

René Fabre har också ändrat sin vingård för att införliva sorter som förbättrar kvaliteten på hans viner, i Côtes du Rhône-appellen. 70% av vinstockarna producerar röda viner. Varianter planterade i majoritet är Syrah och Grenache, men det finns också Cinsault och Mourvèdre vinodlingar också. Mourvèdre är väldigt aromatisk och ger en hint av hallon, så det används också för att göra roséviner.

 

Château des Coccinelles är verkligen en familjebod, vars historia berättas i det vinmuseum som skapades förra våren.

 

Paul-Henri Fabre har nyligen tagit över förvaltningen av boet. Under de senaste tolv åren har han säkerställt närvaron av Château des Coccinelles viner på ekologiska marknader.

Hans syster, Christine, ansvarar för vinförsäljningen på gården. Hon erbjuder ett brett utbud av viner: Château des Coccinelles, vars runda kan uppskattas under en tioårsperiod, samt valet av Domaine des Coccinelles, ett vin med fruktiga och delikata dofter som ligger i dess topp efter tre års åldrande. Inte att glömma en primeur Côtes-du-Rhône, som presenterades den 15 november under en "castused" kväll, animerad av musiker och en berättare. Köparen Ogier Cave des Papes, baserad i Châteauneuf des Papes, handlar om vinförsäljning, med hjälp av Satoriz-nätverket, specialiserat på ekologiska produkter och direktförsäljning.

 

Géraldine de Roques

 

VARFÖR VÄLJA OSS?

 

Våra producenter väljer oss själva med motiveringen...

"Det är naturligt och profetionelt att jobba med folk som är och uppvuxna med

vinodlingar och vintradition"!

 

SE vår Erbjudande gällande Herold ölen

 

Se under Öl ProdukterDefiliper © Copyright 2020
Kontakt: info@defiliper.se

Telefon: 040-496567


Senast  Uppdaterat
2020-03-01  11:10h