Makedoniens Vinindustri 


Som ett sagoland på Balkanhalvön är Makedonien fylld av sjöar, floder, berg och ett unikt klimat som består av både medelhavs influenser och kontinentala influenser som gör det mycket idealiskt för att producera vin. I den centrala delen av landet, genom regionen Vardar River Valley, svämmar vägkanterna nästan över av täta och många vingårdar. Dessa berättar den flera tusenåriga och långa antikens historia om deras vin, som är oupplösligt kopplat till dessa områden.
 
Vin är inbäddat i det Makedonska nationens kultur och folklore och nämns i många folkvisor, berättelser, legender, religionen och traditioner. Alla krönikörer av makedonska folksagor från tidigt 1700/1800 och början av 1900-talet har registrerat att vin var en oumbärlig del av seder och ritualer för den urgamla Makedonska nationen. Över 99 registrerade vingårdar i landet, och de producerar sammanlagt drygt 100 miljoner liter vin årligen. 28 213 hektar vingårdar som förvaltas av cirka 20 000 individuella druvodlare och få stora druv- och vinproducerande företag. Detta gör vinsektor med vinodlar familjer en av mäktigaste segmentet i Makedonien både politiskt och agrokulturellt.
 
Förutom de planterade druvsorterna (Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah, Chardonnay och R*kaciteli till exempel) finns det en som överlägset dominerar landskapet.
VRANEC är en av många inhemska urgamla druvor och vad de flesta vinproducenter placerar i framkant av sin produktion. Namnet Vranec betyder i huvudsak ' svart hingst', som signalerar ett vin med kraft, styrka och anda som enligt vissa historiska berättelser fått sitt namn från Alexander den stores häst - Bucephalus.

Makedoniens vinindustri kan också berömma sig av druvan Stanusina! Stanushina – en inhemsk druva som endast odlas i Makedonien och som inte finns någon annanstans i världen. Det är föga känt utanför sitt hemland, men det är ändå lämpligt för produktion av högkvalitativa viner.

Makedonien röda viner

MAJESTIC COLLECTION

Majestic är en samling av våra premiumviner utvalda av vinmakaren för att återspegla det allra bästa av olika och regionala uttryck. Handutvalda druvor från förstklassiga vingårdar hanteras med största omsorg. Dessa viner kombinerar elegant komplexitet med struktur, uttryck av aromer och betoning av olika egenskaper.

MAJESTIC  Princeza


Vinkarakteristik:
Majestic - PRINCEZA  CUVEE


Vinet är framställt enligt den av Makedoniens egna traditionella klassiska druvor Vranec, Kadarka och Cabernet Sauvignon.
Karaktäristiskt för vinet är den unika rubinröda färgen med en mjuk fyllighet.

Vinet PRINCEZA är ett rött vin med medeldjup arom och doft med inslag av svarta vinbär, mogna plommon och körsbär med mogen struktur rik på tanniner. Den medelkraftiga fruktigheten balanseras av en elegant lång avslutning.
 
Detta vin passar utmärkt till grillad, alla rätter av mörkt kött och vilt även till enkla dessertostar.
Rekommenderad serveringstemperatur: 16-18 °С

MAJESTIC  Vranec


Vinkarakteristik:
Majestic - VRANEC


Vranec druvan är en av Makedoniens aftohtona traditionella klassisk druva, med mycket smakrik och djup arom, rubinröd färg med inslag av svarta vinbär. 
Vinet ger ett mogen struktur rik på tanniner, där den klassiska fruktigheten är balanserad med en elegant och långt avslutning som ger en smakrik upplevelse för konsumenten.

Detta vin passar utmärkt till grillad och alla rätter av mörkt kött och vilt även till lagrade dessertostar. 

Serveras rumstempererat mellan 16-18C.

Ge bort Vin, Present att minnas! 
Köp våra viner genom Systembolaget!

Vill du köpa privat våra nya enormt populära vin produkter av Majestic Kollektionen?

Trots att vi nyligen har börjat sälja våra Nya Makedonska viner till restaurang branschen så har det ringt några konsumenter och frågat var och hur kan de beställa dessa viner!   
Som ni vet det råder fortfarande monopolregler i Sverige gällande försäljning av alkoholprodukter till privata konsumenter, som gör att vi inte kan sälja våra produkter till privata konsumenter i Sverige. Men ni kan definitivt enkelt köpa våra produkter genom Systembolaget!

Ni göra enklast genom att besöka er närmaste Systembolagets butik och lägga en beställningen, personalen på Systembolaget hjälper er gärna. 

Vill ni dock läsa själva hur det funka,  klickar på fliken ”privatimport” så kommer ni på Systembolagets hemsida för privatköp.

Majestic - PRINCEZA

Art.Nr: 1014
PRODUCENT: IMAKO VIN Stip. Makedonien
DRUVSORTER: 60% Vranec, 30% Cab. Sauvignon, 10% Kadarka.
ÅRGÅNG: 2021
FÖRPACKNING: 6 x 75 cl
 PRIS EX. MOMS: 105,60 kr
 PRIS INK. MOMS: 132,00 kr

Majestik - VRANEC


Art.Nr: 1015
PRODUCENT: IMAKO VIN Stip. Makedonien
DRUVSORTER: 100% Vranec.
ÅRGÅNG: 2021
FÖRPACKNING: 6 x 75 cl
 PRIS EX. MOMS: 108,60 kr
 PRIS INK. MOMS: 135,75 kr

Ge bort en Vinpresent.


Vill du ge bort ett av Makedoniens finaste viner som present! Ni kan beställa vinet med en fin presentlåda som här på bilden.

Välkomna med er beställning!
Dessa viner från IMAKO Winery Makedonien - kan du beställa Genom Systembolaget på deras hemsida.
Besök här: Systembolaget.

Karakteristik - CUVEE

CUVEE - Makedonien medelfylligtvin.

Detta vin är framställt av två druvor, Kratosija en av Makedoniens inhemska druvor och Cabernet Sauvignon en druva som är klassiker och odlas hela världen. Den blandningen gör att vinet har en kraftig smak med litet inslag av örtighet. 
Karakteristisk för vinet är den mjuka balansen mellan sockerhalten och garvsyran, detta gör att vinet har en lång och balanserat eftersmak.

Serveras vid 13 - 15ºC till mörkt kött. 

Karakteristik - Merlot

MERLOT.  Medel fylligtvin.


Merlot är ett av de stora klassiska vinerna i världen.
Detta vin har en speciell karaktär med enorm balans mellan druvsocker och garvsyra med mängder av tanniner. 

Ett ungdomligt vin ganska mjuk och karakteristiskt som ger en enorm harmoniskt smak och vinupplevelse med ganska intensiv eftersmak som kan anpassas till olycka maträtter.

Serveras vid 13-15ºC till rätter av lam och ljust kött även till vilt djur.

Karakteristik - Cabernet Sauvignon 

CABERNET SAUVIGNON - Makedonien Fylligt vin.

Är en av Makedoniens traditionella klassiska druva, mycket smakrik och djup arom med inslag av svarta vinbär. 

Vinet ger en mogen struktur rik på taniner, där den klassiska fruktigheten är balanserad med en elegant avslutning. Karakteristisk för detta vin är den enorma kraftigheten och fylligheten som Cabernet druvorna är kända för.

Serveras rumstempererat. Passar till mörkt kött och kraftiga lagrade ostar.

CUVEE


Art.Nr: 1007
PRODUCENT: Ezimit vino, Stip. Makedonien
DRUVSORTER: 60% Kratosija, 40% Cab. Sauvignon.
ÅRGÅNG: 2006
FÖRPACKNING: 12 x 75 cl
 PRIS EX. MOMS: 73,80 kr
 PRIS INK. MOMS: 92,25 kr

Merlot


Art.Nr:: 1008
PRODUCENT: Ezimit vino, Stip - Makedonien.
DRUVSORTER: 100% Merlot.
ÅRGÅNG: 2006
FÖRPACKNING: 12 x 75 cl
 PRIS EX. MOMS: 74,60 kr
 PRIS INK. MOMS: 93,25 kr

Cabernet Sauvignon


Art.Nr: 1009 
PRODUCENT: Ezimit vino, Stip. Makedonien
DRUVSORTER: 100% Cabernet Sauvignon.
ÅRGÅNG: 2006
FÖRPACKNING: 12 x 75 cl. 
PRIS EX. MOMS: 74,60 kr
 PRIS INK. MOMS: 93,25 kr

VRANEC Druvan.Vranec är en autokton makedonsk druva som planteras till och med mer än 70% i Makedonien, den finns även bland sina grannar i Montenegro och Serbien. 
Vranec är en av de tyngre druvorna med en intensiv svart rubinröd färg som gör ganska tunga och kraftiga kvalitetsviner rika på tanniner och en enorm Bouquet.  

Namnet Vranec betyder en svart hingsthäst som, enligt vissa historiska berättelser, fått sitt namn från Alexander den stores häst - Bucephalus. 
De förknippas med styrka, kraft, stark och otyglad full av obegränsad energi.
Vinet gjort på druvan Vranec symboliserar samma egenskap hos Bucephal; ett mycket starkt tungt vin som ger den klassiska smaken av röda viner, en riktig njutning för gourmeter som tycker om att konsumera tunga röda viner för rika på tanniner.  

Vinet gjort på druvan Vranec ger en intensiv rubinröd färg med en enorm mängd tanniner (vinsyra) ofta med lång och balanserad avslutning.

Casablanca, Trelleborg. Tel:+46 0410 199 66


Ni kan avnjuta våra viner och sprit produkter med levande musik och utsökta vällagade maträtter på en av våra kunders restaurang, den finaste och exklusiva restaurangen i hela Trelleborg. Casablanca!
Välkommen...

Majestic Programet

Ge bort en Vinpresent, det kommer att uppskattas!
 
- - IMAKO Winery
Winery Imako Vino is located in Vardar River Valley (Povardarie) wine region, Ovcepole wine district. A wine region with centuries old traditions in winemaking, expressive terrior and sundrenched days. Written in the DNA of our vines and our people is the insistent desire to express the very best of the terrior and produce world-class wines.

In 2002, guided by the founder’s enterprising spirit, driven by the desire to continue a family legacy of making wine, contribute to the development of Macedonia’s wine industry, and convinced of the excellence of our land and its climate, Imako Vino winery was established by Dr. Risto Ljubotenski.

Makedoniens Vinregioner:


Central Wine Region, Vardar River Valley 24 664 ha (87 % av den totala vingårdsytan)
Western Wine Region, Pelagonia-Polog region1 817 ha (7 % av den totala vingårdsytan)
Östra vinregionen, Pchinja-Osogovo-regionen 1 733 ha (6 % av den totala vingårdsytan)

Ge bort en Vinpresent!


INFO KOMMER SNART!
  

Makedonien vita viner

MAJESTIC  Temjanika

Majestic - TEMJANIKA

Vinkarakteristik:

Medeltorrt aromatiskt vitt vin framställt från en av Makedoniens egna inhemska och specifika druvsorten Temjanika.
 
Vinet gjord av Temjanika druvan karakteriseras som en delikat blandning av värdens mest kända druvor; Chardonnay och Sauvignon Blanc med betoning av en kryddig vitpepparfinish som ger detta vin en härligt lång och fruktig aromatisk eftersmak.
 
Den välsmakande blandningen av Chardonnay smöriga smaken betonas med den fruktiga och friska aromen av Sauvignon Blanc. Vinets dofter kännetecknas av hö liknande gul färg med rikliga aromer av fläderblom och gula äpple. Ett Fylligt friskt vin med en krispig syra.
En upplevelse för det kräsne vinsmakare!  
 
Passar till: De flesta skal och fiskrätter, kan också avnjutas med enkla Franska eller medellagrade Österrikiska ostar och som sällskaps vin.  
Rekommenderad serveringstemperatur: 8-12 °С.

RIESLING 

Vinkarakteristik:

Makedonien medelfyllig torrt vin.
Vinet är producerat enligt den klassiska Makedonska traditionen under kontrollerade former för att behålla druvornas friska fruktiga arom.

Riesling är en mjukt lite strävt och fruktigt vin med en ren, frisk och harmonisk torravslutning. Vinet har uppfriskande syrlighet och det kan också serveras som sällskaps vin.
Serveras vid 7-10ºC till lättare rätter av fisk, kyckling eller skaldjur, även till lam.

Casablanca, Trelleborg. Tel:+46 0410 199 66


Tre av våra viner från IMAKO Winery, Makedonien - Är redan Storsäljare och ni kan avnjuta dessa viner med levande musik och utsökta vällagade maträtter på en av våra kunders restaurang - CASABLANCA i Trelleborg! 

Den mest finaste och exklusiva restaurangen i hela Trelleborg. Casablanca!

Dessa tre nya viner är:

* Majestic - VRANEC, Rött
* Majestic - PRINCEZA. Rött idag mest sålda vin!
* Majestic - Temjanika, Vitt


   Välkommen...

Majestic - TEMJANIKA

Art.Nr: 2009
 PRODUCENT: IMAKO Winery, Stip Makedonien
DRUVSORTER: 100% Temjanika
ÅRGÅNG: 2021
FÖRPACKNING: 6X75cl 
 PRIS EX. MOMS: 105,60 kr.
 PRIS INK. MOMS: 132,00 kr.

RIESLING

Art.Nr: 2006
PRODUCENT: Ezimit Stip - Makedonien
DRUVSORTER: 100% Riesling.
ÅRGÅNG: 2004.
FÖRPACKNING: 12 x 75 cl.
 PRIS EX. MOMS: 79,40 kr.
 PRIS INK. MOMS: 99,25 kr.

Italien röda viner

: : DOLCETTO Diano D'Alba : :

Karakteristik - Dolcetto D'Alba

Dolcetto di Diano d'Alba (DOC)
Abrigo Giovanni – Piemonte Italen. 
Vinet är framsällt enligt den Italienska vintraditionen av den egna traditionella klassiska druvan Dolcetto. Vinet är producerat i den mest kännda Albese disktriktet i Piemonte området. 
Karaktäristiskt för vinet är den unika rubinröda färgen med balanserad fyllighet. Dolcetto är ett vin med djup arom och doft med inslag av vanilj och svarta vinbär. Vinet är lagrad ett år på Franska ekfat och har en robust mogen struktur rik på taniner.
Den kraftiga fruktigheten balanseras av en elegant lång strukturerat avslutning.

Serveras rumstempererat. Detta vin passar utmärkt till grillad alla rätter av mörkt kött och vilt även till lagrade dessertostar.

: : BARBERA D'Alba : :

Karakteristik - BARBERA D'Asti

BARBERA D’ASTI Italien - Piemonte, Sant’ Agata.
Ett Fyllig och kolossalt smakrikt vin med enorm fruktighet och härligt balanserade tanniner, lång imponerande avslutning. Fruktig smak och doft, med liten fatton, inslag av mörka körsbär och vanilj.

Serveras rumstempererat. Detta vin passar utmärkt till grillad alla rätter av mörkt kött och vilt även till lagrade dessertostar

SMYGEHUS HAVSBADHOTELL

SMYGEHUS Bad Hotell
Smyge Strandväg 136
231 78 Smygehamn
0410-50 300
info@smygehushavsbad.se
--
Ett idylliskt Hotell precis vid stranden av Smygehuk, Sveriges Sydligaste udde.
Här kan du avnjuta en av våra exklusiva Tjeckiska öl HEROLD - absolut äldsta bryggeriet i världen. Här kan du också avnjuta en av Makedoniens unika vinprodukter i Skandinavien - ANTIGONA - Stobi

DOLCETTO D'Alba

Art.Nr: 3001
PRODUCENT: Abrigo Giovanni - Piedmonte, Italien.
DRUVSORTER: 100% Dolcetto.
ÅRGÅNG: 2005
FÖRPACKNING: 12 x 75 cl
 PRIS EX. MOMS: 96,60 kr
 PRIS INK. MOMS: 120,75 kr

BARBERA D'Asti

Art.Nr: 3002
PRODUCENT: Abrigo Giovanni - Piedmonte, Italien.
DRUVSORTER: 100% Barbera.
ÅRGÅNG: 2003
FÖRPACKNING: 12 x 75 cl
 PRIS EX. MOMS: 99,80 kr
 PRIS INK. MOMS: 124,75 kr

Frankrike röda viner


Karakteristik - Domaine des Coccinelles


COCCINELLES - betyder Nyckelpiga 
Detta vin är framställt på ett för området klasiskt med 100% avstjälkade druvor. Vinframställningen sker i temperaturkontrollerade rost
ståltankar. 
Karaktär:
Vinet är i åldrat i 6 månader före buteljering. Vinet har en mycket vacker och intensiv rubinröd färg med mörklila reflektioner, smakrik med intensiva smaker av frukter, björnbär och en del smaker av krossade svartvinbärs som ger en känsla av litet ton av godis.
I detta vin finner vi aromatiska toner som uppfattas i näsan som dekoration av svarta toner av kakao bönor och röstade nötter.
I munhålan känns detta vinet så smidig och balanserad på en och samma gång.
Tanninerna är av högsta kvalitet som ger en mjuk, balanserad och sammetslen smakdynamik; detta ger en smakrik vinupplevelse som förlänger vinets njutning.
Detta är ett vin för den kräsna konsumenten som verkligen vill njuta av att komplettera vin och mat.  
 
Passar:  Se rekommendationer på baksidan av etiketten.  
Serveras:  Mellan 16 - 18 grader.      
 
Rekommendation:  Detta vin kan lagras upp till 25år; Rekommendation från producenten!
Certifierad Ekologiskt vin enligt Franska; Bureau Véritas - FR BIO 1

Karakteristik - S:t Chinian - EXCELLENCE


Karaktär:
Detta vin har en fylligt och intensiv djupt lila färg. Näsan domineras av röda frukter och björnbär, följt av inslag av mineraler och kryddor. Munnen är full av närvarande men subtila och balanserade tanniner. Ett typiskt medelhavs vin.

S:T Chinian vinet har intensiva tanniner som ger detta vin en välbalanserad smakupplevelse med ganska lång eftersmak.
 
Passar: Detta ” Haut Languedoc” vin som har en mycket intensivt fruktigt och aromatisk smak är mycket trevligt att avnjutas med grillad rött kött och lagrade ostar. 
Serveras:  Mellan 16 - 18 grader.
Merlot

Karakteristik - Merlot IGT

Ch. Coccinelles - MERLOT
 
Detta vin är framställt på ett för producenten klasiskt metod där druvorna plockas maskinellt för att sedan 100% avstjälkas druvorna manuellt. Vinframställningen sker i temperaturkontrollerade rost ståltankar. Vinet är i åldrat i 6 månader före buteljering.  
Karaktär:
Detta vin har en djupt rött färg intensiva fruktsmaker av röda frukter med inslag av jordigt ton i smaken.
Detta är ett välbalanserat vin med mjuka och balanserade tanniner, ganska karakteristiskt för Merlot druvor.  
 
Passar: Till grillad rött kött och lätta ostar. Château Coccinelles – Merlot vinet kan utvecklas i flera år och kan lagras mellan 15 - 25 år.   
Serveras:  Mellan 16 - 18 grader.      

Certifierad Ecologiskt vin enligt Franska; Bureau Véritas - FR BIO 1

Domaine des Coccinelles

Art.Nr: 5009
PRODUCENT: Frankrike -  Côtes du Rhône
DRUVSORTER: 60% Sirah, 40% Grenache.
ÅRGÅNG: 2022
FÖRPACKNING: 6 x 75 cl
 PRIS EX. MOMS: 134,40 kr
 PRIS INK. MOMS: 168,00 kr

S:t Chinian - EXCELLENCE

Art.Nr: 5012
PRODUCENT: Frankrike -  CAVE de Saint CHINIAN
DRUVSORTER: 40% Sirah, 30% Grenache, 30% Carignan.
ÅRGÅNG: 2020
FÖRPACKNING: 6 x 75 cl
 PRIS EX. MOMS: 131,60 kr
 PRIS INK. MOMS: 164,50 kr

MERLOT  IGT - Tillfälligt SLUT!

Art.Nr: 5011 - TILLFÄLLIGT SLUT!
PRODUCENT: Frankrike -  Côtes du Rhône
DRUVSORTER: 100% Merlot.
ÅRGÅNG: 2022
FÖRPACKNING: 6 x 75 cl
 PRIS EX. MOMS: 109,60 kr
 PRIS INK. MOMS: 137,00 kr

Frankrike Vita och Pose viner

Karakteristik Château des Coccinelles - Vit


Detta vin är framställt av två druvor och på ett för området klassiskt med 100% avstjälkade druvor. Vinframställningen sker i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar.

Karaktär:
Ganska ljust guldfärgad med gröna höjdpunknyanser. Detta vin kännetecknas av en mycket vacker aromatisk intensitet, blandande toner av vita frukter: persika, päron och blommig -akacia.
Ett vin med stor elegans och aromatisk komplexitet, kraftfull med en fin syrastruktur som ger en lång njutbar avslutning i munnen.
Smaken, rund, frisk mycket fyllig balanserad fruktsyra, överraskar oss med sin fruktiga, långa och ihållande finish.
Guldmedaljör vid Challenge vintage bio 2022.
Rekommendation:  Detta vin kan lagras mellan 15 - 20år; Rekommendation från producenten!
 Passar till:
Trevligt med medelhavsfisk tillagad i olivolja och tillsammans med kanderade grönsaker och aromatiska örter samt lagrade ostar.
Serveras: Melan 10 - 12 grader
Certifierad Ekologiskt vin enligt Franska; Bureau Véritas - FR BIO 1

AOP S:t Chinian - Rose Terräng Lera och kalksten.
Vinifiering: Avrunnen rosé, vinifierad vid låg temperatur. 
Åldrande: I termoreglerade rostfria kar.

Vinkarakteristik:
Djup färg med fuchsia reflexer, näsan kraftfull med aromer av hallon och röda vinbär, smaken är uppriktig, lång och lätt med balanserad fräsch syra.
Passar till:
Kan avnjutas som sällskaps vin, suveränt Rose vin till alla sortens unga ostar fisk och skaldjur eller en rätt av Ostron med tryffelolja. Kan också kombineras till kallskuret och asiatisk mat. Serveras mellan 9 - 11 grader. 

För vinentusiaster kan detta vin konsumeras lite över 11 grader för upplevelse av andra aromer och smaker.

Karakteristik Chardonnay 2021 IGP Pays d'Oc


100% Chardonnay – Elegant vin med fina aromer av honung, smör, revolver, päron, persika och litchi. Dräkten är en lysande guldgul med gröna höjdpunkter.
Denna Chardonnay är full av rundhet, elegans och koncentration tack vare en optimal mognadsgrad och välbalanserad fruktigt syra.
Konsumeras kyld då kommer den läckert att ackompanjera dina aperitifer såväl som dina måltider. Ganska lång eftersmak.
Passar till: Detta Chardonnay passar till kraftigare rätter av kyckling och lam tillagad i olivolja och tillsammans med grönsaker och aromatiska örter.
Det är utmärkt vin att avnjutas med en vällagat fiskrätt med skaldjur, detta vin passar till alla havsrätter kan även dryckas som aperitif med lagrade och mögelostar.    
Serveras: Mellan 10-14 grader.
Certifierad Ekologiskt vin enligt Franska; Bureau Véritas - FR BIO 1
Pays d’Oc är ett så omfattande vinområde att det naturligt är hem för ett extraordinärt utbud av jordarter, som kan variera från sandig terräng längs kusten till kalksten, skiffer, lera eller stenigt grus på dalbottnen och sluttningarna. 
Pays d’Oc IGP-vinproducenter anpassar sig till klimatförändringen Som hjälp för Pays d’Oc IGP-producenterna att anpassa sig till klimatförändringen och bevara syran i sina viner har man infört druvsorter som normalt odlas i varmare klimat. I dag är 58 druvsorter godkända för Pays d’Oc IGP vilket ger vinproducenterna även utrymme för kreativitet och möjlighet att producera ett brett och variationsrikt utbud av viner.

Château des Coccinelles - Vit

Art.Nr: 1203
PRODUCENT: Frankrike -  Côtes du Rhône
DRUVSORTER: 50% Roussanne – 50% Vit Grenache
ÅRGÅNG: 2021
FÖRPACKNING: 6 x 75 cl
 PRIS EX. MOMS: 182,80 kr.
 PRIS INK. MOMS: 228,50 kr.

AOP S:t Chinian - Rose 


Art.Nr: 9005
PRODUCENT: Frankrike  -  S:t Chinian, Haut LANGUEDOC
DRUVSORTER: 60% Cinsault, 20% Grenache, 20% Syrah.
ÅRGÅNG: 2022
FÖRPACKNING: 6 x 75 cl
 PRIS EX. MOMS: 131,60 kr.
 PRIS INK. MOMS: 164,50 kr.

Chardonnay 2021 IGP Pays d'Oc


Art.Nr: 1204
PRODUCENT: Frankrike -  Côtes du Rhône
DRUVSORTER: 100% Chardonnay
ÅRGÅNG: 2021
FÖRPACKNING: 6 x 75 cl
 PRIS EX. MOMS: 158,60 kr.
 PRIS INK. MOMS: 198,25 kr.